Salta mandelkakor
Sååå goda kakor! Och samtidigt nyttiga! Hur bra kombo är inte det?!? Dessa är hittills mina sockerfria favoriter. Dessutom är det få ingredienser & väldigt enkla & snabba att göra. Perfekt till lördagsfikat, kvällsteet eller när som helst faktiskt! //Vickan

Salta mandelkakor (11 st)
2,5 dl rostade & saltade mandlar
6 urkärnade dadlar
1 msk vatten
1 nypa vaniljpulver
Skalade rostade & saltade mandlar till dekoration
Blötlägg dadlarna en liten stund. Mixa de rostade & saltade mandlarna (dessa hittar man vid naturgodishyllan) till ett mellanmalet mjöl i mixern. Häll upp i en skål. Mixa nu dadlarna, vatten & vaniljpulver till en kladdig smet. Blanda i dadelsmeten i skålen & rör ihop till en deg. Rulla bollar & lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Platta till bollarna med en gaffel & tryck dit en mandel i varje kaka. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i drygt 10 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler. Förvara kakorna i frysen.





