Lördagsgott - Chokladkaka

Nu har det gått tre veckor sedan jag började om med mitt nyttigare liv. Inget vitt socker, inga chips & inga alkoholhaltiga drycker. Det går över förväntan. Just godis, bullar & chips är lite svårt, speciellt när övriga familjen prasslar med sina påsar & lukten av svartrosa döskallar eller grillchips sprider sig i rummet. Men så skönt det känns i kroppen av att låta bli. Kalorimässigt äter jag definitivt detsamma nu, men målet är inte att gå ner i vikt - bara att äta nyttigare. //Vickan
 
I veckan testade jag att göra en kanongod chokladkaka. Enkel, snabb & jättegod. 
 
 
 
Chokladkaka (2 portioner)
1 banan (ca 80 gram när den är skalad)
3/4 dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1,5 msk kakao
1 msk riven kokos
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 ägg
 
Smörj en liten springform (12 cm i diameter) med kokosolja & använd riven kokos istället för ströbröd. Blanda alla torra ingredienser. Mosa bananen & blanda i den med den torra blandningen. Rör till sist ner ägget. Grädda kakan mitt i ugnen ca 12 minuter på 175 grader. Kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den ur ugnen. Låt den svalna lite i springformen. Jag smälte lite mörk Nellies Dellies choklad & ringlade över samt skar upp några bananskivor till. Riktigt gott!! Kakan är både glutenfri & sockerfri.