Fruktpaj med valnötter
Det här blev en riktig höjdare. En nyttigare och mer mättande variant på fruktpaj. Den passar både som frukost, mellis eller till fikat. Receptet hittade jag på Arla, men jag ändrade lite efter mitt tycke och min smak. Jag försöker baka nyttigare alternativ till fikat för att kunna kombinera fika och mellanmål. För att inte hungra ihjäl innan middagen,behöver jag ett stadigt mellanmål. //Lina

Fruktpaj med valnötter (4 portioner)
2 päron (eller äpplen)
1 dl havregryn
2 dl råggryn
1 dl valnötter
0,5 tsk vaniljpulver
4 urkärnade dadlar
Kanel efter smak
2 ägg
2 dl valfri mjöl (jag tog havre)
1 msk agavesirap
Hacka päronen i bitar och lägg i en ugnssäker form. Blanda gryn, nötter, dadlar och kryddor. Häll blandningen över päronen. Vispa ihop mjölk, ägg och agavesirap. Häll det i formen. In i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Njut!


Jag serverade med grekisk yoghurt.

Den passar in på fikabordet också tycker jag!


