Sockerkaka
Idag tänkte jag tipsa om hur jag brukar göra en helt vanlig sockerkaka till ett lite bättre alternativ. Som jag nämnt tidigare har inte övriga familjen fastnat för de goda bakverk jag brukar göra med dadlar som sötning. Men ett vanligt sockerkaksrecept innehåller alldeles för mycket socker tycker jag samt att en del av vetemjölet kan bytas ut. Jag brukar byta ut 1dl av vetemjölet mot hasselnötsmjöl vilket ger en jättegod smak på kakan. Detta är en riktig favorit hos dottern. //Lina

Sockerkaka
75 gram smör (jag tog smör och rapsolja)
2 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 dl mjölk
1 dl hasselnötsmjöl
2 dl vetemjöl
0,75 dl socker
1,5 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och häll i tillsammans med smör och mjöl. Blanda väl. Häll upp i en smörad och bröad form (ströbröd eller kokosflingor). In i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Njut!

Min dotter älskar den verkligen!


