Snickersrutor
Jag fullkomligt älskar jordnötssmör och använder det ofta. Jag har det bland annat på min gröt eller att dippa grönsaker i. Det blir även väldigt gott till bakning. Idag tänkte jag tipsa om en mer hälsosam variant på snickers. De här snickersrutorna är försvinnande goda och perfekta att ha i kylen eller frysen om man vill ha något nyttigare till fikat. //Lina

Snickersrutor
8 urkärnade färska dadlar
3 msk kakao
4 msk jordnötssmör
3 msk kokosolja
0,5 dl jordnötter
Börja med att mixa allt utom jordnötterna. Jag använde en stavmixer. Hacka sedan jordnötterna och blanda i. Bred ut smeten på en bricka eller som jag i en matlåda. Jag la plastfolie i botten samt plast ovanpå för att kunna trycka ut smeten ordentligt. Sedan tog jag bort plasten över och satte på locket till matlådan istället. In i kylen tills det stelnar. Förvara i kylen eller frysen om du vill att det ska hålla lite längre.
Jag använder alltid det här jordnötssmöret.

Min favorit bland kakao är denna Raw Cacao Powder från Renée Voltaire.

Hacka jordnötterna i önskad storlek.

Ner med smeten i matlådan.

Plast ovanpå för att få den slät.

Lyft upp hela kakan med plasten ur matlådan när den har stelnat.

Skär i rutor i önskad storlek.


Ner med dem i matlådan igen och förvara i kylen eller frysen.


